Nieuwe kamer van Vince

Geschreven door: admin  /  Onderwerp: Schrijnwerkerij

Nu ons tweede kindje eraan komt, wordt het tijd om de tweede kinderkamer af te werken. We hadden alles al netjes geverfd, de plintjes waren gezet en de laminaat gelegd. Nu nog een nieuwe kast, bed, bureau, etc.

Op internet kwam Joyce een tweedehandse Franse halkast tegen. Die zijn we meteen gaan bekijken en deze zag er nog heel goed uit. We hebben die tegen een prikje kunnen aankomen. Tijd om de kast eens goed te schuren en te verven in een kleur die past in de nieuwe kamer van Vince.

20160214_132428 20160314_064735

Ondertussen zijn de plannen klaar voor het nieuwe bed van Vince. Het wordt een hoogslaper, onder het bed gaan we een huisje maken. Er komt dus ook een trapje naar de hoogslaper als bed en dan nog een trapje naar de echte hoogslaper. Misschien wordt het wat duidelijker met de foto’s 🙂 We beginnen met de bouw van de constructie van het bed. Daarna wordt het steigerhout gebruikt om alles mooi dicht te maken… Op zich is alles heel vlot gegaan, werk van ongeveer drie dagen… Op de echte hoogslaper hebben we nog een balustrade gemaakt van datzelfde steigerhout.

20160214_135039 20160214_150139 20160214_174956 20160305_122335 20160313_140051 20160313_165142

Het resultaat mag er best zijn, de nieuwe kamer van Vince. Oordeel zelf… En Vince heeft zich al mateloos kunnen amuseren in zijn huisje… 🙂

20160314_064608 20160314_064721 20160314_064751 20160314_064802

Het bureau hebben we kunnen maken van overschot van hout dat we nog hadden liggen. Netjes alles kunnen gebruiken!

20160314_064816

 

Nieuw jaar, nieuwe werken

Geschreven door: admin  /  Onderwerp: Afwerking, Schrijnwerkerij

Na enkele maanden gefeest te hebben, gaan we nog eens opstarten. De douche was al klaar maar we hebben nog eens wat tijd gemaakt voor speciale nano coating aan te brengen. En wat een verschil! De douche zag er al goed uit, de steentjes en de voegen werden nat tijdens het douchen, wat normaal is. Maar nu, de stenen en de voegen worden niet meer nat. Het water wordt afgestoken en glijdt van de muur. De steentjes en de voegen worden niet meer nat. Is moeilijk te fotograferen maar we hebben een poging gedaan. Hopelijk kunnen jullie dit zien… Aanrader!

20160210_201954 20160211_065842

Aaah, het steigerhout is gearriveerd! Meer dan 500kg, besteld via het internet bij http://www.steigerhout.nl/! Netjes en snel geleverd, echt knap. Nu plannen tekenen voor wat we ermee gaan doen 🙂 En ja, we weten wel wat we willen maken maar alles begint met een fatsoenlijk plan. Volgende keer meer…

20160211_195906 20160211_205723

Ballustrade & Berging

Geschreven door: admin  /  Onderwerp: Afwerking, Schrijnwerkerij

Joyce is 37 weken zwanger (woohoo!) en het begint nu echt wel tijd te worden dat we toch een paar dingen wat veiliger maken. Zeker als we bijvoorbeeld ‘s nachts naar de babykamer moeten; We moeten van onze kamer langs de vide door naar de babykamer. Nu is er nog helemaal geen ballustrade, enkel een paar dozen… Niet echt geweldig als je ‘s nachts half slapend naar de babykamer moet. Met andere woorden, een dag vrijaf nemen en dit fixen!

IMG_1065 IMG_1067 IMG_1075

Het heeft wel moeite gekost omdat er echt geen ruimte is voor fouten, foutmarge = 0… We hebben gekozen voor een aluminium ballustrade met ronde buizen, die we dan zelf hebben geplaatst. De onderdelen voor de ballustrade kan je bij een doe-het-zelf zaak halen. De ballustrade komt van Sogem-sa; http://www.sogem-trappen.com/nl_rondo.php.

We hebben nu eindelijk onze nieuwe wasmachine en wasdroger/droogkast binnen! Een en ander wouden we in de bering nog afwerken:

  • Afkasten van alle leidingen, met als optie dat je dit nog kan openmaken voor aan de leidingen te kunnen
  • Verven van de hele handel
  • Electriciteit, water en afvoer in de buurt van de machines te plaatsen
  • De aansluitingen van de wasmachine en wasdroger/droogkast netjes wegwerken; dit door uitsparingen of gaten te boren in de afkasting
  • Wasmachine + wasdroger/droogkast opelkaar te plaatsen en de vrieskast ernaast te plaatsen (deur van kant verplaatsen)

We hebben ervoor gekozen om de wasmachine aan te sluiten op regenwater, dit water is minder hard (beter voor de levensduur van het toestel en voor de kleren) en dit water is gratis. Eindelijk, de berging is nu echt af. En alles werkt, oef… 🙂

IMG_0984 IMG_0986 IMG_1083 IMG_1084 IMG_1086 IMG_1088IMG_1091

De trap!

Geschreven door: admin  /  Onderwerp: Afwerking, Schrijnwerkerij

Ja, dit is toch wel een gróót gemak! Een goede en gemakkelijke trap. Hoelang hebben we wel niet met een ladder naar boven moeten gaan. Gelukkig is dit verleden tijd. De trap hebben we, zoals eerder al vermeld, zelf ontworpen. Het is nu tijd geworden om de trap te lakken en af te werken met rubberhout.

IMG_1120 IMG_1188 IMG_1190

Zoals je kan zien, hebben we ook kleine led lichtjes voorzien, gelijk met de tredes in de zijmuur. Wat prutswerk maar dan heb je ook wel wat.

Nu de rubberhouten treden (gehaald bij De Slagmolen) plaatsen en vastschroeven met behulp van de voor geboorde gaatjes in de metalen treden…

Rubberhout of Rubberwood is een houtsoort afkomstig van de Braziliaanse rubberboom (Hevea brasiliensis) die behoort tot de familie van de Euphorbiaceae en oorspronkelijk voorkwam in het Amazonewoud. Momenteel wordt ze gekweekt in plantages in Zuidoost-Azië. Het hout is gegolfd van draad en heeft kernhout en spinthout dat lichtcrèmig is van kleur. Het hout wordt gebruikt voor meubels, draaiwerk, parket en gebruiksvoorwerpen.

IMG_1201IMG_1203

Daarna moeten we nog enkel de rubberhouten treden beschermen met een sterke transparante vernis (gehaald bij Colora). We hebben uiteindelijk drie lagen aangebracht, zo zijn we er zeker van dat er een slijtvaste laag op de treden ligt die lang, heel lang zal meegaan. Ja, hopelijk toch 🙂

IMG_1225

Het resultaat mag er best wel wezen!

IMG_0011 IMG_0012

Opstarten

Geschreven door: admin  /  Onderwerp: Nutsvoorzieningen, Schrijnwerkerij

Nu de feestjes achter de rug zijn, de kerstboom opgeruimd is en Jambo van de sneeuw genoten heeft, is het tijd om de ‘werkzaamheden’ aan ons strobalenhuisje weer op te pakken.

De afgelopen maand hebben we ons voornamelijk bezig gehouden met het helemaal inorde krijgen van de electriciteitsinstallatie. Samen met Eddy hebben we alle losse eindjes opgelost, waaronder bv de bel, lichten, stopcontacten, schakelaars, aarding en nog wat werk in de zekeringskast.

SD schrijnwerkerij is ook nog een keertje langsgeweest om hier en daar een paar dingen bij te regelen of te veranderen aan de deuren.

Herstelling schade

Geschreven door: admin  /  Onderwerp: Afwerking, Schrijnwerkerij

Tijdens de bouw is er een barst in een van onze ramen gekomen. Jammer, dus herstellen maar! Wij zijn van mening dat dit raam te hard is aangespannen tijdens plaatsing maar de glasleverancier en de schrijnwerker nemen dit niet over. Dan maar regelen via de verzekering; glasbreuk. Soit, het raam is vervangen en we hebben de rekening niet moeten betalen (op wettelijke franchise na).

Het oude raam verwijderen en opruimen:

Het nieuwe raam plaatsen en afwerken:

Good news everyone, onze koelkast is aangekomen! We waren eerst van plan om een Amerikaanse koelkast aan te schaffen maar een beetje opzoekwerk leert ons dat die koelkasten toch wel wat energie verbruiken. We hebben dan ook uiteindelijk gekozen voor een Europees model, een grote en energiezuinige Bosch koelkast.

Laatste dag SD

Geschreven door: admin  /  Onderwerp: Schrijnwerkerij

SD heeft de laatste dag gewerkt aan de ramen en deuren van ons strobalenhuisje. Boven de ramen moeten we zelf gaan isoleren met rotswol, dit omdat het huis nog niet echt winddicht is. Het resultaat mag wel gezien worden:

Ook even een kijkje binnen:

Nu gaan we dus weer verder met de strobalenmuren. De muren aan beide kanten van de voordeur en de twee muren in de nokken moeten nog gedaan worden. Vervolgens zullen we ook kepers gaan plaatsen in de keuken waartussen geleemd gaat worden. Aan deze kepers gaan we de MDF platen vastmaken… Dit voor een strakke muur te verkrijgen in de keuken.

Derde dag SD

Geschreven door: admin  /  Onderwerp: Schrijnwerkerij

Gisteren hebben we geen foto’s gemaakt van de vorderingen van SD. Daarom zijn we deze morgen vroeg naar de bouw geweest om een paar foto’s te nemen. Dit is het resultaat van gisteren, de derde dag SD:

Tweede dag SD

Geschreven door: admin  /  Onderwerp: Schrijnwerkerij

Weeral voor op schema; het glas is al gearriveerd! Maandag 26 april heeft SD verder gewerkt aan de kozijnen en ze hebben ook al verschillende ramen afgewerkt. Het glas voor een groot raam weegt tot 150 kg!

We hebben gekozen voor SGG Climaplus One glas, op aanraden van SD zelf. Blijkbaar liep er een actie bij de fabrikant van het glas voor dit type glas. Een kleine meerprijs maar een groot verschil in isolatie. SGG Climaplus One, thermisch isolerend hoogrendementsglas, is samengesteld uit twee glasbladen waarvan één is bekleed met een fijne transparante thermisch isolerende coating. Die houdt de warmte vast in de woning. De thermisch isolerende coating bevindt zich altijd aan de spouwzijde van het dubbelglas, op zijde 2 of 3. De spouwruimte tussen de glasbladen is gevuld met lucht of een beter isolerend gas zoals argon. Bij ons is de spouwruimte gevuld met argon voor nog betere isolatie. (bron)

Nog wat bijkomende isolatie voor aan de ramen (geplaatst door SD) en een kijkje naar de afvoer of riolering. Alles zit nog goed en stevig vast, ook al hadden we zondag een beetje in het donker moeten werken.

Ramen en deuren

Geschreven door: admin  /  Onderwerp: Schrijnwerkerij

SD Algemene Schrijnwerkerij leveren snel. De geschatte leverdatum zou initieel begin mei zijn en werd bijgesteld naar 26 april. Maar afgelopen vrijdag 23 april stonden de mannen van SD al aan onze bouw. Gelukkig hadden de papa van Robin en Robin zelf verlof genomen om aan de bouw te werken. We hadden het hele weekend gereserveerd om aan alle muren en vloeren te werken die iets te maken hadden met de ramen en deuren. Als deze muren en vloeren niet af zouden zijn, dan konden de ramen en deuren niet geplaatst worden. Blijkbaar hadden ze bij SD vroeger gedaan op een andere bouw… We hebben dan ook aan hun verteld welke kozijnen al geplaatst konden worden.

Normaal gezien moeten ze maandag en dinsdag nog aan de kozijnen verder werken, woensdag worden de ramen (het glas) geleverd. Verder zijn de (waarschijnlijk) laatste balken gehaald geweest, houtsoort is Rode Noorse Den en is gehaald bij de Slagmolen (Tip!). De wachtbuizen moesten nu op de juiste manier gelegd worden, we hebben daar wel even werk aan gehad. De wachtbuis voor water moet bijvoorbeeld op 1 meter diepte liggen!

Rijden in de camionette van Gamma is wel fun! 🙂